Bugün - 23 Ekim 2017 PazartesiKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Sinop   19°C
 
EN DEĞERLİ OSMANLI PARASI ALMANYA’DA ORTAYA ÇIKTIPara koleksiyoncularının yüzyılı aşkın süredir var mı yok mu diye..
RAMAZAN AYININ MÜJDECİSİ VE ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICIAK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü Regaip Kandili nedeniy..
DONDURMALI BULGUR HELVASINA BAYILACAKSINIZ

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor.

Turizm Haberi - 4 Ağustos 2016 Perşembe

(20:26)

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor.

Bulgur ile hem sağlıklı hem de nefis lezzetler oluşturan Duru Bulgur, yaz sıcağına ve yaz sofralarına serinletici bir tatlı tarifi sunuyor. Mutfağımızın eşsiz lezzeti bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik Bulgurla yapılan Dondurmalı İnce Bulgur Helvası.

Siz de bulgurlu helva ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yaparak onları mutlu edebilirsiniz.

Hazırlanışı kolay, hafif ve sağlıklı bu leziz helvanın tarifi ise şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 40 dakika

Malzemeler (4 Kişilik)

4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

4 Yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 bardak Duru Köftelik Bulgur

1 paket vanilya

1,5 bardak tozşeker

1 bardak üzüm pekmezi

2 bardak su

Servisi için:

4 top vanilyalı dondurma

HAZIRLANIŞI

Ayçiçek yağında çamfıstığını kavurun. Üzerine bulguru ekleyerek çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kavurmaya devam edin. Tereyağını ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta su ile üzüm pekmezini kaynatın. Kavurduğunuz bulgurların üzerine dökün. Bulgurlar suyunu hafif çekince tozşekerin yarısını, beş dakika sonra da kalanını ekleyin. Bir iki sefer karıştırdıktan sonra tencerenizin kapağını ve ocağın altını kapatarak demlenmesi için 15 dakika bekletin. Dondurmayla ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…


Kaynak / Editör: Özkan AKAR Okunma 361

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


TurizmHaberleri

KÜLTÜR ELÇİLERİ TÜRKİYE’DE
SİNOP GÖNÜL ELÇİLERİ BEREKET ORMANI FİDAN DİKİMİ ŞÖLENİ
HAMSİLOS TABİAT PARKINA PEYZAJ ÇALIŞMASI
ÇORUM’DA LEBLEBİ TOZU İZDİHAMI YAŞANDI!
YAZ AYLARINDA BULAŞICI HASTALIKLAR ARTIYOR
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NAZIM MAVİŞ MÜJDELEDİ
KARABÜK ZİRAAT ODASINDAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
PARİS DEĞİL SİNOP!

Diğer Haberler

Kadınlar gününde karısının boğazını kesti
KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEKLER DENETLENİYOR
360 DERECE SANAL TUR PROGRAMI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
TELVİN SANAT TİYATROSU ONURLANDIRDI
“UYAN TÜRKİYEM “ CANLI YAYINLA SİNOP’TA
YAZ AYLARINDA BULAŞICI HASTALIKLAR ARTIYOR
30 DAKİKADA AMELİYATSIZ GENÇLEŞİN
SİNOPLU GENÇLERDEN SÜPER PROJE
Ulusal Gazeteler
Yazarlar

130 YILLIK DİKİŞ MAKİNESİ sahibinden.com’un “Antika” kategorisinde yer alan yaklaşı..
En Çok Okunanlar


Sakarya Caddesi Yayalaştırma Projesi'ni destekliyor musunuz?


Anketler
   Kararsız8 Kişi (% 7 )
   Hayır19 Kişi (% 18 )
   Evet77 Kişi (% 74 )

Toplam 104 Kişi


Hava Durumu
Şehir
(Sinop)
Bugün
16°C - 19°C
Cuma
14°C - 20°C
Pazar
14°C - 21°C
Salı
17°C - 23°C

Günün Sözü


Gazabını yutucu, sır saklayıcı, ayıp örtücü ol?


(Hacı Bektaşı Veli)


Arşiv Getir

Facebook


pornoerdem aydıngereksiz işler uzmanıakaewn
Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace