Bugün - 18 Kasım 2018 PazarKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Sinop   19°C
 
GÖREV BAŞINDA YAPILAN SALDIRIYA KINAMASİNOP KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ görev şehidi Op.Dr.K..
130 YILLIK DİKİŞ MAKİNESİ sahibinden.com’un “Antika” kategorisinde yer alan yaklaşı..
TUZ VÜCUDUN BAŞ DÜŞMANI, GÜNLÜK TUZ TÜKETİMİ 5 GRAMA DÜŞMELİ

11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası.

Yaşam Haberi - 7 Mart 2016 Pazartesi

(13:56)

11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası. Bir çoğumuzun düşünmeden yemeklere bol bol serptiği tuz aslında vücudun baş düşmanı. Uzmanlar tuzla mesafeli bir ilişkiyi öneriyor. Yapılan araştırmalar günlük tuz tüketiminin günde 5 grama indirilmesi ile her yıl dünyada kalp krizi ve inmeye bağlı 2.5 milyon ölümün önlenebileceğine dikkat çekiyor. Yemeklerimize tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmak tuz tüketimini azaltmayı sağlıyor.Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerektiğine dikkat çekiyor.

FAZLA TUZ HİPERTANSİYONA NEDEN OLUYOR

Hipertansiyon sorunu ile karşılaşmamak için yapılacak işlerden birisi de tuzun azaltılmasıdır. Batı tarzı beslenmede kişiler günde ortalama 8-9 gram tuz alır. Bu tuzun günde 5 grama düşürülmesi kan basıncının kontrol altına alınmasını kolaylaştırır. Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıklarının 2012 yılında yaptığı araştırmaya göre günde ortalama 15 gram tuz alıyoruz.

DAHA AZ TUZ TÜKETİMİ İÇİN 10 ÖNERİ

1. Yemeğin tadına bile bakmadan tuz koymayın. Tuzsuz yemek çok tatsız diyorsanız biber, sirke, limon suyu ve değişik bitkilerle yemek tatlandırılabilir.

2. Tuzsuz ekmek yiyin. Taze sebze yiyin. Konserve, turşudan uzak durun.

3. Yemek pişirirken tuz koymayın, pişirdikten sonra da koymayın.

4. Tuzu azaltılmış peynir yiyin.

5. Doktor veya eczacıya danışarak yapay tuz kullanabiliriz

6. Dışarıda yemek yerken seçici olun. Paketli gıdalarda çok fazla tuz olduğunu unutmayın.

7. Nane, kekik, soğan, sarımsak yemeklere tuz olmadan lezzet verir. Etleri sarımsak, sirke, limon suyu ile terbiye edin.

8. Sebze, meyveler genel olarak az tuz içerir

9. Taze fındık, ceviz, semizotu yemeğe lezzet katar

10. Alışveriş yaparken gıda etiketindeki tuz miktarına bakalım.


Kaynak / Editör: Özkan AKAR Okunma 722

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


YaşamHaberleri

ÇAKI GİBİ ENGELSİZ POLİS SELAMI
SİNOP JUDO SPORUNDA İDDİALI
ÖĞRENCİLERDEN LÖSEV’E DESTEK
SAĞLIKLI ORUÇ İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN!
KIYAS ÇOCUĞU TÜKETİYOR!
SİNOP ANADOLU LİSESİ ŞAMPİYON
BOŞANMA KARARI ÇOCUĞA NASIL SÖYLENMELİ?
AK ZİYARET

Diğer Haberler

SAĞLIK HİZMETİNİN EN TEMEL VE OLMAZSA OLMAZI HEMŞİRELERİMİZ
HAYIRLI RAMAZANLAR
GENÇLER KÖY OKULU ZİYARETİNDE!
SESSİZLİK ŞİDDETİ KRONİKLEŞTİRİYOR! ŞİDDET MAĞDURLARI NELER YAPMALI?
2015-2016 SEZONU İL TEMSİLCİLERİ BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
KAZAK KONUKLAR SİNOPTA
ÜCRETSİZ MODEL UÇAK KURSLARINA DAVET
TABLETLER DAĞITILDI
Ulusal Gazeteler
Yazarlar

EN DEĞERLİ OSMANLI PARASI ALMANYA’DA ORTAYA ÇIKTIPara koleksiyoncularının yüzyılı aşkın süredir var mı yok mu diye..
En Çok Okunanlar


Sakarya Caddesi Yayalaştırma Projesi'ni destekliyor musunuz?


Anketler
   Kararsız9 Kişi (% 8 )
   Hayır23 Kişi (% 20 )
   Evet80 Kişi (% 71 )

Toplam 112 Kişi


Hava Durumu
Şehir
(Sinop)
Bugün
16°C - 19°C
Cuma
14°C - 20°C
Pazar
14°C - 21°C
Salı
17°C - 23°C

Günün Sözü


Su ateşe galiptir, ancak bir kaba girerse ateş o suyu kaynatır, yok eder?


(Mevlana)


Arşiv Getir

Facebook


pornoerdem aydıngereksiz işler uzmanıakaewn
Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace