Bugün - 19 Şubat 2018 PazartesiKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Sinop   19°C
 
CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ BARIŞ KARADENİZ “HER BEŞ GENCİMİZDEN BİRİ İŞSİZAKP’Lİ OLMAYANA İŞ YOK’ DEVRİ KAPANIYOR CHP Sinop Milletvekili..
130 YILLIK DİKİŞ MAKİNESİ sahibinden.com’un “Antika” kategorisinde yer alan yaklaşı..
İFTAR SU VEYA ÇORBA GİBİ SIVI BESİNLERLE AÇILMALI

Oruç tutmanın sağlıklı kişiler için birçok açıdan yararları bulunuyor.

Sağlık Haberi - 17 Haziran 2015 Çarşamba

(17:17)

Oruç tutmanın sağlıklı kişiler için birçok açıdan yararları bulunuyor. Ancak sahurda yanlış beslenmek, iftar sonrası aşırı ya da az yemek yemek gibi durumlar vücut dengesini bozabilir. Bu yüzden özellikle kronik hastalığı olanların doğru beslenme kurallarına uyması büyük önem taşıyor. Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek “Günlük kalori ihtiyacının çok üzerinde beslenilmemeli. İftar ve sahur arasında ek öğünler alınmalı, tek öğünde aşırı yemekten kaçınılmalıdır. İftar su veya çorba gibi sıvı besinlerle açılmalı. Bunları bitirdikten sonra 15-20 dakika beklenerek diğer besinlere geçilmelidir” diyor.

Kronik hastalığı olanlar doktora danışmalı

Kronik hastalığı olanlar Ramazan ayı öncesi muhakkak doktora kontrole gitmelidir. Normalde günde ikiden fazla öğün yemek yerken, bir anda sadece iki öğüne düşmenin sağlık açısından riskleri vardır. Bu nedenle de iftar ve sahurda yenecek besinlere dikkat etmek gerekir. Gün boyu tüketmek istenilenleri bir anda yemek ve gün boyu alınacak kaloriyi bir anda almak vücuda zarar verebilir. Tuz oranının fazla olduğu besinleri tüketmek vücutta su kaybına neden olduğu için fazla tuzlu besinler tüketmemekte fayda var. Oruç tutulan saatler dışında günlük su ihtiyacını karşılamak önemli. Vücut sıcaklığına yakın sıcaklıkta su tüketmek ise en ideali. İftarda; sulu, yağsız, az tuzlu besinler tüketmek ve yavaş bir şekilde, iyi çiğneyerek yemek gerekiyor. Ramazan ayının özellikle ikinci yarısında ülseri olanların ağrılarında artma veya ülsere bağlı kanama veya delinme gibi istenmeyen durumların sıklığında artış görülür. Reflüyü artıran veya kolaylaştıran besinlerden (yağlı yiyecekler, kızartmalar, acılı-baharatlı yemekler, aşırı kahve ve demli çay, gazlı içecekler, sigara, alkol vb) kaçınılmalıdır.


Kaynak / Editör: Özkan AKAR Okunma 1116

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


SağlıkHaberleri

MENOPOZ, YAŞAMI TATSIZLAŞTIRMAMALI
AĞRISIZ LAZERLİ DİŞ TEDAVİLERİ
ÖZEL EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
AŞIRI SICAK YAŞLI İNSANLARDA NELERE YOL AÇAR?
1 DİLİM PASTA SONRASINDA 1,5 LİTRE SU İÇİN
KÖR EDEN TANSİYON
GÖĞÜS KANSERİ 9 ÇOCUKLU ANNENİN DRAMI
TÜRKİYE'NİN 7 YILLIK GAZI HAZIR

Diğer Haberler

BİLARDO KURSU AÇILDI
VALİSİ DR.YASEMİN ÖZATA ÇETİNKAYA BAŞKANLIĞINDA KÖYDES TOPLANTISI
ERSOY BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI
Rolls-Royce da elektrikli oluyor
CHP GENÇLİK KOLLARINDAN SUÇ DUYURUSU
KAYMAKAMLARA BAŞARI BELGESİ
HİS TEMSİLCİLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU
ŞAMPİYONLUK GECESİ COŞTU COŞTURDU
Ulusal Gazeteler
Yazarlar

EN DEĞERLİ OSMANLI PARASI ALMANYA’DA ORTAYA ÇIKTIPara koleksiyoncularının yüzyılı aşkın süredir var mı yok mu diye..
En Çok Okunanlar


Sakarya Caddesi Yayalaştırma Projesi'ni destekliyor musunuz?


Anketler
   Kararsız8 Kişi (% 7 )
   Hayır21 Kişi (% 19 )
   Evet79 Kişi (% 73 )

Toplam 108 Kişi


Hava Durumu
Şehir
(Sinop)
Bugün
16°C - 19°C
Cuma
14°C - 20°C
Pazar
14°C - 21°C
Salı
17°C - 23°C

Günün Sözü


Denizin dibinde incilerle taşlar karışık olarak bulunurlar, övülecek şeyler de kusur ve yanlışların arasında bulunurlar


(Mevlana)


Arşiv Getir

Facebook


pornoerdem aydıngereksiz işler uzmanıakaewn
Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace