Bugün - 30 Mayıs 2017 SalıKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Sinop   19°C
 
GÖREV BAŞINDA YAPILAN SALDIRIYA KINAMASİNOP KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ görev şehidi Op.Dr.K..
RAMAZAN AYININ MÜJDECİSİ VE ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICIAK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü Regaip Kandili nedeniy..
ASTIM HASTALARI İÇİN KURBAN BAYRAMI ÖNERİLERİ

Aile bağlarının güçlendiği, ziyaretlerin ziyafete dönüştüğü bayramlarda astım hastalarının kendilerine daha da dikkat etmesi gerektiğine değinen Prof.

- 9 Ekim 2013 Çarşamba

(12:26)

Aile bağlarının güçlendiği, ziyaretlerin ziyafete dönüştüğü bayramlarda astım hastalarının kendilerine daha da dikkat etmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Yonca Tabak, “Bayramlarda beslenmeye gösterilen özen azaldığından, alerjik astımı olanların atakları artıyor” açıklamasında bulundu.

Beslenmenin astım hastaları için çok daha fazla önem taşıdığına dikkat çeken Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, astım ve reflü arasındaki ilişkiyi de belirterek, astım hastalığında akciğerlerdeki havanın hapsolmasına bağlı diyaframın aşağı itildiğine ve mide başının gevşediğine vurgu yapıyor. Tabak, bu durumun midedeki asitli içeriğin yutma borusundan yukarı taşmasına bağlı olarak reflüyü oluşturduğuna değiniyor. Reflü sonucu mideden yukarı çıkan asitin önce soluk borusuna sonra bronşlara ve ses tellerine uzandığını ve öksürük oluşturduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Tabak, astımın reflüyü, reflününde astımı tetiklediğinin altını çiziyor.

Hangi Gıdalar Reflüyü Tetikler?

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, reflü sorununun beslenmeyle doğrudan ilişkisine değinerek, bazı gıdaların tüketilmesiyle arttığını belirtiyor. Kakaolu gıdalar başta olmak üzere, kafein içeren kola, çay ve kahvenin yanı sıra çiğ sarımsak, çiğ soğan ve çiğ domatesin midede asit salgısını artırdığını, aşırı yağlı yemeklerin midenin boşaltılmasını geciktirerek reflüyü artırdığını vurguluyor.

Taze Etin Hazmı Zor!

Kurban Bayramı’nda taze ve yağlı et tüketiminin daha fazla olduğunu söyleyen Yonca Tabak, taze etin hazmının zor ve mideyi terk etme süresinin uzun olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle gece, geç saatlerde yemek yenilmesi sonrasında hemen yatıldığında midedeki içeriğin yutma ve soluk borusuna kaçmasıyla reflünün oluşabileceğini belirtiyor.

 

Astım Hastaları İçin Kurban Bayramı Önerileri;

 

1-     Taze etin hazmı kolaylaştırması için birkaç gün bekletildikten sonra tüketilmesini,

2-     Öğünlerin bir anda çok fazla gıda içermemesini, sık sık azar azar yemek yenmesini,

3-     Kakao ve çikolatanın yerine şekerleme veya sütlü tatlıların tercih edilmesini,

4-     Kızartmaların sofrada yer almamasını, onun yerine ızgara tercih edilmesini,

5-     Reflüyü önlemek adına yatmadan önceki 2 saat süresince yemek yenmemesini öneriyor.


Kaynak / Editör: İHA - sinopcomtr Okunma 507

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


Haberleri

ÇOCUKLARDA OBEZİTE ZEKA GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR
Zihninizi sakinleştirmeyi öğrenin
TOLGA BAŞ "SAĞLIK KURUMLARIMIZ BİZLERİN OLMAZSA OLMAZIMIZ"
HER DÖRT KİŞİDEN BİRİNİN AĞZI KOKUYOR
LÖSEMİ KORKUTMASIN
BEBEK ÖPÜLMEZ
KİVİ YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR
SU İÇMEK CİLDE SAĞLIK KATIYOR

Diğer Haberler

Jandarma kovaladı, polise yakalandı
SİNOP KIZILAYI KADER MAHKÜMLARINI SEVİNDİRDİ
Az daha canından oluyordu
Sarıgöl'de feci kaza: 4 Ölü
OLİMPİK YÜZME HAVUZU İNŞAATI BAŞLIYOR
SİNOP SPOR HAZIRLIK MAÇINA ÇIKIYOR
TURİZMİN GÖZDESİ VALİDE SULTAN KONAĞININ AÇILIŞI COŞKULU OLDU
ARTIK SIKINTI YOK
Ulusal Gazeteler
Yazarlar

130 YILLIK DİKİŞ MAKİNESİ sahibinden.com’un “Antika” kategorisinde yer alan yaklaşı..
En Çok Okunanlar


Sakarya Caddesi Yayalaştırma Projesi'ni destekliyor musunuz?


Anketler
   Kararsız8 Kişi (% 8 )
   Hayır15 Kişi (% 15 )
   Evet74 Kişi (% 76 )

Toplam 97 Kişi


Hava Durumu
Şehir
(Sinop)
Bugün
16°C - 19°C
Cuma
14°C - 20°C
Pazar
14°C - 21°C
Salı
17°C - 23°C

Günün Sözü


Hepimiz ölümün nişanlısıyız?


(CENAP ŞEHABETTİN)


Arşiv Getir

Facebook


pornoerdem aydıngereksiz işler uzmanıakaewn
Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace